HARE KRİŞNA BİLİNCİ

Cumartesi, Nisan 14, 2007

Hare Krsnalar

Sevgili Arkadaslar,

Buyuk ihtimalle Hare Krsna hareketinin bir cok uyesini sokaklarda sarki soylerken ve dans ederken veya sizden bir kitap veya dergi karsiliginda bagis istedigini gordunuz. Bizi ayni zamanda televizyonda gormus olabilir veya bizim hakkimizda gazetelerde okumus olabilirsiniz. Peki kendinize kac kere sordunuz: Bunlar kimdir? Niye bu tarz giyiniyorlar? Neye inaniyorlar? Neden her zaman sarki soyluyorlar? Krsna kimdir?

Bizi daha iyi anlayabilmeniz icin, detayli olarak size Hare Krsna hareketini gostermek ve kim oldugumuzu anlatmak istiyoruz. Buyuk olasilikla Hare Krsna Hareketinin bir parcasi olmak icin geleneksel kiyafetleri giymeye veya sac stilini degistirmeye veya dinini degistirmeye gerek olmadigini duymak sizi sasirtacaktir. Krisna bilincinin dinden daha fazla oldugunu kesfedeceksiniz. O spiritueldir, evrenseldir, ic mutlulugu, tatminiyeti ve yuksek bilinci yakalamak icin zamanla ispati kesindir.

Hare Krsna hareketi, en yaygin kesim tarafindan bilinen spirituel realite ve kulturden turemistir. Bu onu essiz yapar. Hare Krishna hareketinden bir adanmisla konustugunuzda, restoranlarimizda servis edilen spirituel yiyeceklerden yediginizde, bir merkezimizin Pazar festivalinde yer aldiginizda, kitaplarimizdan herhangi birini okudugunuzda veya en azindan bir defa "Hare Krisna" soylediginizde bilinciniz degisecektir ve bilincinizdeki bu spirituel degisim, bu gezegendeki yasam kalitesinin gelisiminde bir anahtardir.

Michael Grant (Mukunda Das)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home