HARE KRİŞNA BİLİNCİ

Pazartesi, Ocak 15, 2007

BARIŞ FORMÜLÜ / PEACE FORMULA


Doğa kanunları hem kolektif, hem de bireysel olarak çalışır. Sıradaki kısa ama ikna edici demeçte, Srila Prabhupada günümüz toplumunu mahveden kolektif karmanın, karmaşık ağından kopmak istiyorsak—hem kolektif hem bireysel olarak huzur istiyorsak—Krişna bilinci hareketini ciddiye almalıdır, demektedir.

Modern toplumun büyük hatası, başkalarının arazisine kendilerine aitmiş gibi tecavüz etmesidir ve o suretle doğanın kanunlarının gereksiz bir rahatsızlığını meydana getirir. Bu kanunlar çok güçlüdür. Hiçbir canlı varlık bu kanunları çiğneyemez. Sadece Krsna bilinçli olan bir kimse kolayca sıkı doğa kanunlarının üstesinden gelebilir ve böylece dünyada mutlu ve huzurlu olur.

Bir eyaletin kanun ve düzen yasası tarafından korunması gibi, evrenin sadece ufak bir parçası olan dünya da doğanın kanunları tarafından korunur. Bu maddi doğa her şeyin nihai sahibi olan Tanrı’nın farklı enerjilerinden birisidir. Bu yüzden bu dünya, Tanrı’nın arazisidir, fakat biz, canlı varlıklar, özellikle de sözde medeni varlıklar olan insanlar, Tanrı’nın arazisinin hem kolektif hem de bireysel olarak kendi himayemizde olduğu yanlış kavramını iddia ediyorlar. Barış istiyorsanız, bu yanlış kavramı zihninizden ve dünyadan çıkarmalısınız. Dünya üzerindeki insan ırkının bu yanlış sahiplenme iddiası, dünya üzerindeki barışın parça-parça ya da tamamen tüm rahatsızlığının sebebidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home